Tento recept je inspirovaný receptůrou na pravý americký dort ze smetanového sýra a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 ml | riccoty |
500 g | čerstvých jahod |
200 g | moučkového cukru |
60g | másla |
2 balení | sušenek Bebe |
1 balení | želatiny |
1 kelímek | zakysané smetany |
2 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
trochu citrónové kůry |
Postup:
1. Sušenky Bebe rozdrobíme nadrobno, zalijeme je rozpuštěným máslem
2. Ze vzniklé směsi upěchujeme na dno dortové formy tenkou krustu
3. V míse smícháme riccotu, smetanu, vejce, cukr a citrónovou kůru a utřeme v hladké těsto
4. Připravené těsto rovnoměrně rozložíme na krustu a dáme zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C
5. Po vychladnutí dort poklademe rozpůlenými čerstvými jahodami a přelijeme vlažnou želatinou
6. Dort dáme nejméně na 60 minut do ledničky ztuhnout.
Ricotta je italský sýr podobný tvarohu. I když se dnes dá běžně koupit, u nás se často nahrazuje lučinou.