REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený dortový korpus rozkrojený na tři části, potřený krémem z mascarpone a dalších ingrediencí, ozdobený jahodami, v lednici dobře vychlazený.


Ingredience:
Na dortový korpus:
120 ghladké mouky
120 gcukru krupice
40 gsolamylu (škrobové moučky)
4 lžícehorké vody
2 lžičkyprášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
4 ksvejce
dortová forma
tuk na vymazání a mouka na vysypání dortové formy
Na dohotovení:
400 gjahod
80 gcukru
2 baleníztužovače šlehačky
1 balenízakysané smetany
1 baleníkrému mascarpone
0,4 l (2 kelímky)smetany na šlehání

Postup:

1. Celá vejce rozklepneme do misky, přidáme 4 lžíce horké vody a cca 3 minuty šleháme pomocí ručního šlehače do husté pěny
2. Přisypeme oba cukry a šleháme dál, až se všechny krystalky rozpustí
3. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva, zapracujeme ji do pěny
4. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 °C tak 30 minut, upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout, podélně rozkrojíme na 3 stejně velké pláty
6. Mascarpone vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a 1/
2 rozmačkaných jahod
7. Smetanu ke šlehání (2 dcl) vyšleháme se ztužovačem a cukrem, postupujeme dle návodu na obalu
8. Vyšlehanou šlehačku opatrně zamícháme do krému z mascarpone
9. Spodní korpus natřeme částí krému a na něj vyrovnáme rozpůlené jahody, ty potřeme opět krémem a na něj překlopíme druhý plát, ten opět potřeme krémem, poklademe jahodami a opět potřeme zbylým krémem, překlopíme poslední korpus
10. Dáme na 6 hodin do lednice ztuhnout
11. Druhou smetanu (2 dcl) našleháme se ztužovačem, šlehačkou pak potřeme povrch dortu
12. Dort nakonec ozdobíme celými, nebo půlkami jahod a máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy