REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený dortový korpus rozkrojený na tři části, potřený krémem z mascarpone a dalších ingrediencí, ozdobený jahodami, v lednici dobře vychlazený.


Ingredience:
Na dortový korpus:
120 ghladké mouky
120 gcukru krupice
40 gsolamylu (škrobové moučky)
4 lžícehorké vody
2 lžičkyprášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
4 ksvejce
dortová forma
tuk na vymazání a mouka na vysypání dortové formy
Na dohotovení:
400 gjahod
80 gcukru
2 baleníztužovače šlehačky
1 balenízakysané smetany
1 baleníkrému mascarpone
0,4 l (2 kelímky)smetany na šlehání

Postup:

1. Celá vejce rozklepneme do misky, přidáme 4 lžíce horké vody a cca 3 minuty šleháme pomocí ručního šlehače do husté pěny
2. Přisypeme oba cukry a šleháme dál, až se všechny krystalky rozpustí
3. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva, zapracujeme ji do pěny
4. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 °C tak 30 minut, upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout, podélně rozkrojíme na 3 stejně velké pláty
6. Mascarpone vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a 1/
2 rozmačkaných jahod
7. Smetanu ke šlehání (2 dcl) vyšleháme se ztužovačem a cukrem, postupujeme dle návodu na obalu
8. Vyšlehanou šlehačku opatrně zamícháme do krému z mascarpone
9. Spodní korpus natřeme částí krému a na něj vyrovnáme rozpůlené jahody, ty potřeme opět krémem a na něj překlopíme druhý plát, ten opět potřeme krémem, poklademe jahodami a opět potřeme zbylým krémem, překlopíme poslední korpus
10. Dáme na 6 hodin do lednice ztuhnout
11. Druhou smetanu (2 dcl) našleháme se ztužovačem, šlehačkou pak potřeme povrch dortu
12. Dort nakonec ozdobíme celými, nebo půlkami jahod a máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy