REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus plněný tvarohovým krémem, ozdobený jahodami přelitými želé.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
120 grostlinného tuku
25 gkakaa
100 mlmléka
3 ksvajec
1/2 kssáčku kypřícího prášku do pečiva
tuk na formu
polohrubá mouka na formu
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
250 gjahod
50 gpražených mandlových lupínků
1 kssáčku čirého dortového želé

Postup:

1. Žloutky s moučkovým cukrem i tukem utřeme do pěny, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, přimícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec vmícháme mléko
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané, moukou vysypané dortové formy (24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut, necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme a podélně rozkrojíme
3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme tvaroh, který vyšleháme dohladka, jednu třetinu krému oddělíme, zbytek rozetřeme na spodní díl korpusu a přiklopíme ho horním dílem
4. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu, které ještě obalíme mandlovými lupínkami a dort dáme do lednice ztuhnout
5. Očištěné jahody nakrájíme na plátky, dortové želé připravíme podle návodu na obalu, pak na ztuhlý dort naskládáme nakrájené jahody, přelijeme připraveným želé, necháme ztuhnout a dort nakrájíme.

Poznámka:

Povrch dortu lze samozřejmě ozdobit různě, například hoblinkami čokolády, snítky máty atd … kdo nemá rád, želé může vynechat a dort přelít například čokoládovou polevou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy