REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus plněný tvarohovým krémem, ozdobený jahodami přelitými želé.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
120 grostlinného tuku
25 gkakaa
100 mlmléka
3 ksvajec
1/2 kssáčku kypřícího prášku do pečiva
tuk na formu
polohrubá mouka na formu
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
250 gjahod
50 gpražených mandlových lupínků
1 kssáčku čirého dortového želé

Postup:

1. Žloutky s moučkovým cukrem i tukem utřeme do pěny, zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, přimícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec vmícháme mléko
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané, moukou vysypané dortové formy (24 cm) a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut, necháme ve formě vychladnout, pak vyklopíme a podélně rozkrojíme
3. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme tvaroh, který vyšleháme dohladka, jednu třetinu krému oddělíme, zbytek rozetřeme na spodní díl korpusu a přiklopíme ho horním dílem
4. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu, které ještě obalíme mandlovými lupínkami a dort dáme do lednice ztuhnout
5. Očištěné jahody nakrájíme na plátky, dortové želé připravíme podle návodu na obalu, pak na ztuhlý dort naskládáme nakrájené jahody, přelijeme připraveným želé, necháme ztuhnout a dort nakrájíme.

Poznámka:

Povrch dortu lze samozřejmě ozdobit různě, například hoblinkami čokolády, snítky máty atd … kdo nemá rád, želé může vynechat a dort přelít například čokoládovou polevou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy