REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda z piškotového těsta, plněná krémem a jahodami.


Ingredience:
Na těsto:
110 ghladké mouky
70 gcukru krupice
40 mloleje
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
4 ksvajec
Na krém:
500 gmascarpone
300 gjahod
250 gsmetany ke šlehání
110 gmoučkového cukru

Postup:

1. Ze smetany, moučkového cukru a mascarpone ušleháme pevný krém, ale nešleháme příliš dlouho, aby nám mascarpone nezačalo řídnout
2. Rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem utřeme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec přimícháme olej
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout
4. Z korpusu sundáme opatrně papír, spodní stranu namažeme připraveným krémem, posypeme očištěnými na kousky nakrájenými jahodami a stočíme do rolády
5. Roládu dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice a poté nakrájíme.

Doporučení:

Kdo má rád, může roládu dochutit i nějakou pikantní marmeládou, kterou naneseme na korpus v bodě 4. tohoto receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy