Pečená roláda z piškotového těsta, plněná krémem a jahodami.
Ingredience:
Na těsto: | |
110 g | hladké mouky |
70 g | cukru krupice |
40 ml | oleje |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
4 ks | vajec |
Na krém: | |
500 g | mascarpone |
300 g | jahod |
250 g | smetany ke šlehání |
110 g | moučkového cukru |
Postup:
1. Ze smetany, moučkového cukru a mascarpone ušleháme pevný krém, ale nešleháme příliš dlouho, aby nám mascarpone nezačalo řídnout
2. Rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem utřeme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec přimícháme olej
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout
4. Z korpusu sundáme opatrně papír, spodní stranu namažeme připraveným krémem, posypeme očištěnými na kousky nakrájenými jahodami a stočíme do rolády
5. Roládu dáme alespoň na 3 hodiny ztuhnout do lednice a poté nakrájíme.
Kdo má rád, může roládu dochutit i nějakou pikantní marmeládou, kterou naneseme na korpus v bodě 4. tohoto receptu.