REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s hroznovým vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotová roláda plněná džemem, šlehačkou a hroznovým vínem, zdobená šlehačkou, kuličkami hroznů a oříšky.


Ingredience:
220 mlsmetany ke šlehání
200 gkuliček hroznového vína + několik na ozdobu
120 gjemného pískového cukru
100 gpolohrubé mouky
3 lžícemeruňkové zavařeniny
2 lžícenasekaných pistáciových ořechů (vlašských)
2 lžíceoleje
2 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičkyprášku do pečiva
4 ksvajec
1 ksztužovače šlehačky
máslo + mouka na plech
mouka nebo cukr na vál

Postup:

1. Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme rozměklým máslem a poprášíme hladkou moukou
2. Ušleháme tuhý sníh z bílků i citronové šťávy a zašleháme do něho dvě třetiny pískového cukru
3. Pak do sněhové hmoty vmícháme žloutky utřené se zbylým pískovým cukrem, olej a nakonec opatrně vmícháme po lžících polohrubou mouku s práškem do pečiva
4. Těsto stejnoměrně rozetřeme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C mírně dozlatova (asi 10-15 minut)
5. Na vál položíme utěrku, posypeme ji lehce cukrem nebo moukou, těsto i s papírem na ni překlopíme, papír opatrně sloupneme, čistou stranou ho položíme na těsto a i s utěrkou vše srolujeme do rolády a necháme vychladnout
6. Roládu opatrně roztáhneme, potřeme džemem, větší částí šlehačky vyšlehané se ztužovačem, posypeme kuličkami hroznů bez pecek (ty co mají pecky překrojíme a jadérka vyjmeme), roládu srolujeme, potřeme zbylou šlehačkou, posypeme nasekanými oříšky a ozdobíme kuličkami hroznů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy