REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová roláda s banánem a nugetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá roláda pro nečekané hosty. Piškotový korpus upečený v troubě, zatočený, po vychladnutí potřený nugetou a doplněný banánem, opět zamotaný, po chvíli již vhodný k servírování nakrájený na plátky.


Ingredience:
5 lžicpolohrubé mouky
3 lžícemoučkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku
5 ksvajíček
1-2 ksbanánu
nugeta
papír na pečení

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme mouku a kypřící prášek
2. Bílky vyšleháme zvlášť a přidáme ke žloutkům, sníh opatrně zapracujeme do připraveného piškotového základu
3. Na pečící papír rozprostřeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C, pečeme cca 10-15 minut
4. Po vytažení z trouby roládu ještě horkou stočíme
5. Po vychladnutí roládu opatrně roztáhneme, potřeme nugetou a přidáme banán, opět stočíme a po chvíli již můžeme roládu podávat pěkně nakrájenou na plátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy