Noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.
Ingredience:
2 balení | tvarohu |
500 g | jahod |
8 lžic | dětské krupičky |
2 ks | vejce |
trochu soli | |
voda | |
cukr | |
smetanu na ozdobu |
Postup:
1. Z tvarohu, vajec, krupičky, soli a trochu cukru zamícháme těsto
2. Lžičkou děláme kuličky a ty vaříme 4 minuty ve vroucí vodě, a pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
3. Omyté a očištěné jahody rozkrojíme, vhodíme do rendlíku, podlijeme trochou vody, osladíme podle chuti a dusíme doměkka, nakonec je rozmixujeme
4. Noky servírujeme přelité jahodovou omáčkou, na talířích dozdobíme smetanou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová