REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.


Ingredience:
2 balenítvarohu
500 gjahod
8 lžicdětské krupičky
2 ksvejce
trochu soli
voda
cukr
smetanu na ozdobu

Postup:

1. Z tvarohu, vajec, krupičky, soli a trochu cukru zamícháme těsto
2. Lžičkou děláme kuličky a ty vaříme 4 minuty ve vroucí vodě, a pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
3. Omyté a očištěné jahody rozkrojíme, vhodíme do rendlíku, podlijeme trochou vody, osladíme podle chuti a dusíme doměkka, nakonec je rozmixujeme
4. Noky servírujeme přelité jahodovou omáčkou, na talířích dozdobíme smetanou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy