REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové nočky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené nočky z tvarohu, chleba, mouky a vajíčka, přelité rozmačkanými jahodami se sirupem, posypané pistáciemi.


Ingredience:
500 ghustého měkkého tvarohu
100 ghrubé mouky
2 ksplátků toastového chleba
1 ksvejce
voda
sůl
Na dokončení:
50 gnesolených drcených pistácií
4 lžícesirupu z agáve

Postup:

1. Plátky toastového chleba rozsekáme v sekacím strojku na drť, nasypeme na suchou pánev a za občasného míchání usušíme
2. V míse smícháme měkký tvaroh s hrubou moukou, přidáme drť z chleba, rozklepnuté vejce, špetku soli, vše zlehka promícháváme, dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout, pak necháme 10 minut odpočinout
3. Z připraveného těsta tvoříme dvěma lžičkami nočky, které opatrně vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 5 minut
4. Uvařené nočky vyndáme, necháme odkapat, rozdělíme na talíře a každou porci přelijeme očištěnými, rozmačkanými jahodami smíchanými se sirupem, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.

Poznámka:

Sirup z agáve koupíte v prodejnách zdravé výživy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy