Lívanečky z tvarohu, mléka, mouky a vajec, usmažené dozlatova, zdobené borůvkovou marmeládou, tvarohovou směsí, moučkovým cukrem.
Ingredience:
500 g | měkkého tvarohu |
150 g | polohrubé mouky |
200 ml | mléka |
2 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | mléka |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru + 1 lžička navíc |
špetka soli | |
olej na smažení | |
borůvková marmeláda | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. V míse smícháme žloutky a lžičku vanilkového cukru, lehce našleháme
2. Pak přidáme polovinu měkkého tvarohu, mléko, polohrubou mouku, špetku soli a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Lžící odebíráme po částech těsto a na rozehřátém oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova
4. Zbylý tvaroh našleháme se 2 lžícemi mléka, sáčkem vanilkového cukru a zakysanou smetanou
5. Lívance ozdobíme tvarohovou směsí, borůvkovou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.