REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívanečky z tvarohu, mléka, mouky a vajec, usmažené dozlatova, zdobené borůvkovou marmeládou, tvarohovou směsí, moučkovým cukrem.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
150 gpolohrubé mouky
200 mlmléka
2 lžícezakysané smetany
2 lžícemléka
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru + 1 lžička navíc
špetka soli
olej na smažení
borůvková marmeláda
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. V míse smícháme žloutky a lžičku vanilkového cukru, lehce našleháme
2. Pak přidáme polovinu měkkého tvarohu, mléko, polohrubou mouku, špetku soli a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Lžící odebíráme po částech těsto a na rozehřátém oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova
4. Zbylý tvaroh našleháme se 2 lžícemi mléka, sáčkem vanilkového cukru a zakysanou smetanou
5. Lívance ozdobíme tvarohovou směsí, borůvkovou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy