REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové šátečky s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recepty od Karolíny Kamberské a firmy FINO. Jedná se o sladké ovocné šátečky nejlépe servírované jako teplý dezert.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gměkkého tučného tvarohu (raději balený, ne ve vaničce, má méně vody)
200 gzměklého másla
3 ksjablka
1 ksbílek na potření
1 ksžloutek
3 lžícecukru moučky
2 lžícestrouhanky
cca 2 lžícetřtinového cukru (podle kyselosti jablek) + trochu na posypání
2 lžičkyskořice
hladká mouka na podsypání
moučkový cukr na posypání
šťáva z půlky citronu
špetka soli

Postup:
  1. Z tvarohu, másla, mouky, žloutku, moučkového cukru a soli vypracujte hladké těsto (nejlépe to půjde v robotu), zabalte ho do fólie a dejte na nejméně půl hodiny odpočinout do chladničky
  2. Před tím, než ho budete vyndávat, si nastrouhejte jablka bez slupky, přidejte k nim skořici, strouhanku, citronovou šťávu a cukr (jeho množství se bude řídit podle kyselosti jablek, takže ochutnejte)
  3. Poté si těsto vyndejte z chladničky, rozválejte na placku silnou asi 1/2 cm, rozkrájejte ji na cca 16 dílů a do středu každého dílu dejte kopeček strouhaných jablek, přiklopte protilehlé cípy k sobě aby vznikl šáteček, přimáčkněte strany, aby držely u sebe, nebojte se, že strany působí neuměle – při pečení se nafouknou a šátečky budou stejně vypadat hezky
  4. Šátečky potřete bílkem, lžičkou posypejte troškou třtinového cukru a dejte na plech s pečícím papírem, pečte v troubě na 170 °C (horkovzduch) na cca 30 minut dozlatova
  5. Upečené šátečky nechte mírně vychladnout a pak je posypejte moučkovým cukrem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy