REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové šišky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené šišky z mouky, krupičky, tvarohu a dalších ingrediencí, přelité jahodovou omáčkou, servírované posypané opraženými mandlovými plátky.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu v papíru
50 grozpuštěného másla
4 lžícehrubé mouky
4 lžícedětské krupičky
1 ksvejce
voda
sůl
Na omáčku:
600 gzralých jahod
cukr podle chuti (med)
Na posypání:
60 gmandlových plátků

Postup:

1. Do mísy dáme měkký tvaroh, rozklepnuté vejce, hrubou mouku, špetku soli, krupičku a vše důkladně zpracujeme na tužší hmotu
2. Z tvarohové hmoty odkrajujeme lžičkou menší kousky, z kterých rukama nebo dvěma lžičkami vytvarujeme šišky a po částech je vaříme v mírně osolené vařící vodě asi 5-7 minut
3. Hotové šišky vložíme do mísy a důkladně je promícháme s rozpuštěným máslem
4. Na omáčku očištěné jahody rozmixujeme a podle chuti osladíme (můžeme použít i med)
5. Šišky rozdělíme na talíře, přelijeme jahodovou omáčkou, posypeme mandlovými plátky na sucho opraženými dozlatova a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy