REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové taštičky s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarohové těsto rozválené, nakrájené na čtverce, vytvarované taštičky pak naplněné povidly, uvařené ve vodě, okapané servírované posypané perníkem a cukrem, přelité přepuštěným máslem.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
250 gtvarohu (NE VANIČKOVÝ)
25 gmásla nebo Hery
1/2 lžičkysoli
1 ksvejce
Na náplň:
100 ghustých švestkových povidel
Na závěr:
100 gpřepuštěného másla
strouhaný perník
moučkový cukr
A ještě:
1 ksbílek, kterým potřeme okraje nakrájených čtverců

Postup:

1. Ze všech surovin zpracujeme nelepivé pružné těsto, na lehce pomoučené podložce vyválíme na placku o výšce cca 3 mm a rádýlkem nakrájíme na čtverce 6 x 6 cm
2. Bílkem potřeme okraje nakrájených čtverců, do středu každého čtverce dáme lžičku povidel a přehneme, kraje pečlivě bříškem prstu přitiskneme k sobě
3. Do vhodné nádoby dáme dostatečné množství vody, kterou osolíme lžičkou soli. Jakmile začne voda vřít, nahážeme do ní (opatrně) taštičky a zlehýnka je vařečkou podebereme, aby se nám nepřichytily ke dnu. Od doby, kdy taštičky vyplavou k povrchu, vaříme 5 minut
4. Děrovanou lžící je vybereme a horké dáme na talíře, tam je bohatě posypeme perníkem, cukrem a přelijeme přepuštěným máslem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy