Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.
Ingredience:
Na korpus: | |
2 hrnky | ovesných vloček |
1 hrnek | vypeckovaných datlí |
1 lžíce | kakaa |
Na tvarohové náplně: | |
1 vanička (250 g) | tvarohu |
2 sáčky | vanilkového pudinku |
500 ml | mléka |
6 lžiček | krystalového cukru |
1 lžíce | tekutého medu |
několik kapek citronové šťávy | |
pyré z 10 ks jahod | |
celé jahody |
Postup:
- Datle zalijeme horkou vodou a necháme nasát vodu
- Do mixéru nasypeme vločky, ty rozmixujeme na jemno
- Vločky nasypeme do misky, v mixéru rozmixujeme datle s částí vody, ve které jsme je máčeli
- K rozmixovaným datlím přidáme vločky, kakao a dále mixujeme, až vznikne těsto (pokud se těsto bude drolit, přidáme trochu vody a ještě ho dále zpracujeme)
- Hotové těsto natlačíme do dortové formy a dáme do lednice ztuhnout
- Připravíme oba krémy; uděláme klasický pudink podle receptu na obalu, jen místo 1 balíčku na 500 ml dáme balíčky 2 a přidáme i o trochu více cukru, pudink necháme zchládnout, pak vmícháme tvaroh, vyšleháme krém
- Z krému oddělíme jednu třetinu, ochutíme ho několika kapkami citronové šťávy a lžící medu, krém rozprostřeme na dno formy z korpusem
- Do zbytku tvarohového krému zamícháme jahodové pyré i s kousky čerstvých jahod, krém opatrně vyklopíme do dortové formy a pěkně zarovnáme
- Dort necháme přes noc v lednici ztuhout.
Korpus můžeme vyrobit i ze sušenek a másla, případně využít nějaký další z receptů na nepečené korpusy.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová