REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.


Ingredience:
Na korpus:
2 hrnkyovesných vloček
1 hrnekvypeckovaných datlí
1 lžícekakaa
Na tvarohové náplně:
1 vanička (250 g)tvarohu
2 sáčkyvanilkového pudinku
500 mlmléka
6 lžičekkrystalového cukru
1 lžícetekutého medu
několik kapek citronové šťávy
pyré z 10 ks jahod
celé jahody

Postup:
  1. Datle zalijeme horkou vodou a necháme nasát vodu
  2. Do mixéru nasypeme vločky, ty rozmixujeme na jemno
  3. Vločky nasypeme do misky, v mixéru rozmixujeme datle s částí vody, ve které jsme je máčeli
  4. K rozmixovaným datlím přidáme vločky, kakao a dále mixujeme, až vznikne těsto (pokud se těsto bude drolit, přidáme trochu vody a ještě ho dále zpracujeme)
  5. Hotové těsto natlačíme do dortové formy a dáme do lednice ztuhnout
  6. Připravíme oba krémy; uděláme klasický pudink podle receptu  na obalu, jen místo 1 balíčku na 500 ml dáme balíčky 2 a přidáme i o trochu více cukru, pudink necháme zchládnout, pak vmícháme tvaroh, vyšleháme krém
  7. Z krému oddělíme jednu třetinu, ochutíme ho několika kapkami citronové šťávy a lžící medu, krém rozprostřeme na dno formy z korpusem
  8. Do zbytku tvarohového krému zamícháme jahodové pyré i s kousky čerstvých jahod, krém opatrně vyklopíme do dortové formy a pěkně zarovnáme
  9. Dort necháme přes noc v lednici ztuhout.
Doporučení:

Korpus můžeme vyrobit i ze sušenek a másla, případně využít nějaký další z receptů na nepečené korpusy.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy