REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.


Ingredience:
Na korpus:
2 hrnkyovesných vloček
1 hrnekvypeckovaných datlí
1 lžícekakaa
Na tvarohové náplně:
1 vanička (250 g)tvarohu
2 sáčkyvanilkového pudinku
500 mlmléka
6 lžičekkrystalového cukru
1 lžícetekutého medu
několik kapek citronové šťávy
pyré z 10 ks jahod
celé jahody

Postup:
  1. Datle zalijeme horkou vodou a necháme nasát vodu
  2. Do mixéru nasypeme vločky, ty rozmixujeme na jemno
  3. Vločky nasypeme do misky, v mixéru rozmixujeme datle s částí vody, ve které jsme je máčeli
  4. K rozmixovaným datlím přidáme vločky, kakao a dále mixujeme, až vznikne těsto (pokud se těsto bude drolit, přidáme trochu vody a ještě ho dále zpracujeme)
  5. Hotové těsto natlačíme do dortové formy a dáme do lednice ztuhnout
  6. Připravíme oba krémy; uděláme klasický pudink podle receptu  na obalu, jen místo 1 balíčku na 500 ml dáme balíčky 2 a přidáme i o trochu více cukru, pudink necháme zchládnout, pak vmícháme tvaroh, vyšleháme krém
  7. Z krému oddělíme jednu třetinu, ochutíme ho několika kapkami citronové šťávy a lžící medu, krém rozprostřeme na dno formy z korpusem
  8. Do zbytku tvarohového krému zamícháme jahodové pyré i s kousky čerstvých jahod, krém opatrně vyklopíme do dortové formy a pěkně zarovnáme
  9. Dort necháme přes noc v lednici ztuhout.
Doporučení:

Korpus můžeme vyrobit i ze sušenek a másla, případně využít nějaký další z receptů na nepečené korpusy.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Pravá gouda? Jedině ta holandská

Název sýru gouda zlidověl a tento oblíbený typ se vyrábí prakticky po celém světě. Ale ta pravá nefalšovaná gouda pochází pouze z Holandska (holandská gouda je chráněné zeměpisné označení původu) a je označována jako jeden z nejlepších sýrů na světě! A právě takovou goudu si pro vás přichystal Košík v rámci svojí privátní řady Authentic, která dbá na kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Právě do tohoto konceptu spadá rodinná nizozemská farma De Jongenhoeve. Pod vedením farmáře Floora de Jonga tu udržují více jak 100letou tradici výroby skvělých holandských sýrů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy