REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený dort Malakoff

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento nepečený dort je rychlý na přípravu, jen se musí nechat déle ztuhnout v lednici. Existují jeho různé variace, například kávová varianta, varianta bez ovoce, jen s krémem apod.


Ingredience:
35 ksdlouhých cukrářských piškotů
150 mlkávy s rumem
ovoce, mandle a šlehačka na ozdobení
Na krém:
250 mlplnotučného mléka nebo smetany
250 mlsmetany ke šlehání
100 mlvody
3-4 lžícemoučkového cukru
20 gželatiny
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksvaječné žloutky
Ostatní:
forma na dort 26 cm velká
máslo na vymazání a strouhaný kokos na vysypání formy

Postup:
  1. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem, želatinu vsypeme do vody, zamícháme a necháme nabobtnat
  2. Připravíme si krém; mléko nebo smetanu rozmícháme s oběma cukry a žloutky, nádobu postavíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí, odstavíme, přidáme želatinu a za občasného míchání necháme vychladnout
  3. Nakonec do krému vmícháme ušlehanou smetanu
  4. Dno i stěny formy vyložíme piškoty namočenými v kávě, přikryjeme krémem, pak rozložíme ovoce, střídavě klademe vrstvu piškotů, vrstvu krému tak, aby poslední vrstvu tvořily piškoty, vrstvu ovoce uděláme jen jednu, případně dvě
  5. Dort necháme ztuhnout v ledni, nejlépe do druhého dne
  6. Každou porci na talíři ozdobíme šlehačkou, mandlemi a ovocem.
Doporučení:

Dlouhé cukrářské piškoty lze nahradit kulatými dětskými piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy