Dort připravený z piškotů, smetanového krému a meruněk.
Ingredience:
400 g | zakysané smetany |
300 g | vypeckovaných meruněk |
200 g | cukrářských piškotů |
100 g | moučkového cukru |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku želatinového ztužovače za studena |
moučkový cukr na formu | |
olej na formu |
Postup:
1. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu, smícháme ho se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem, vyšlehanou smetanou a vanilkovým cukrem
2. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem, na dno naskládáme těsně vedle sebe cukrářské piškoty, potřeme je připraveným smetanovým krémem a pak postupně vrstvíme piškoty, krém, meruňky a horní vrstvu tvoří krém i piškoty
3. Dort dáme do ledničky a necháme ho do druhého dne ztuhnout, ozdobíme ho pokrájenými meruňkami.