REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový cheesecake po česku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort ze smetanového sýra, jahod a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gjahod
400 goříškovo-medových sušenek BeBe
300 gsmetanového sýru
200 gmásla
100 gcukru krupice
140 mlsmetany na vaření
140 mlsmetany ke šlehání
2-3 ksplátků želatiny
1 kscitronu

Postup:

1. Do mísy rozdrobíme sušenky, přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme, aby se máslo dostalo do každého kousku a spojíme do kompaktní hmoty, tu namačkáme do dortové formy, aby se rozprostřela po dně i stěnách a dáme na 30 minut do ledničky
2. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, smetanu na vaření přivedeme k varu, sundáme z tepla, přidáme želetinu vyndanou z vody, rozpustíme ve smetaně a necháme zchladnout
3. Smetanový sýr rozmícháme dohladka s krupicovým cukrem, na jemno nastrouhanou kůrou z citronu, třemi lžícemi citronové šťávy, vmícháme smetanu se želatinou a 300 g jahod nakrájených na malé kousky
4. Nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu, nalijeme na sušenkový základ, uhladíme, dáme na 3 hodiny chladit do ledničky a podáváme ozdobené 200 g přepůlených jahod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy