REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahody v čokoládě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody máčené v čokoládě, zdobené bílou čokoládovou polevou.


Ingredience:
250 gčerstvých větších jahod
1 ksčokolády na vaření
1 sáčekbílé čokoládové polevy
papírové košíčky na cukroví
pečící papír

Postup:

1. Velké jahody omyjeme a necháme je důkladně okapat
2. Ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády
3. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě, každou jahodu necháme okapat a položíme na pečící papír
4. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundáme z papíru, opatrně odloupneme ztečenou čokoládu (čokoládového obalu se dotýkáme co nejméně, aby se nerozpustil a nezůstaly na něm otisky prstů)
5. Sáček bílé polevy vložíme do horké vody, aby se poleva rozpustila, pak sáček osušíme od vody a v rohu uděláme malou dírku špendlíkem, aby nám vytékal tenký proužek bílé čokoládové polevy
6. Jahody dozdobíme bílou čokoládou a jakmile poleva ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy