Jahody máčené v čokoládě, zdobené bílou čokoládovou polevou.
Ingredience:
250 g | čerstvých větších jahod |
1 ks | čokolády na vaření |
1 sáček | bílé čokoládové polevy |
papírové košíčky na cukroví | |
pečící papír |
Postup:
1. Velké jahody omyjeme a necháme je důkladně okapat
2. Ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády
3. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě, každou jahodu necháme okapat a položíme na pečící papír
4. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundáme z papíru, opatrně odloupneme ztečenou čokoládu (čokoládového obalu se dotýkáme co nejméně, aby se nerozpustil a nezůstaly na něm otisky prstů)
5. Sáček bílé polevy vložíme do horké vody, aby se poleva rozpustila, pak sáček osušíme od vody a v rohu uděláme malou dírku špendlíkem, aby nám vytékal tenký proužek bílé čokoládové polevy
6. Jahody dozdobíme bílou čokoládou a jakmile poleva ztuhne, vložíme je do papírových košíčků.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.