Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.
Ingredience:
200 g | bílého jogurtu |
200 g | jahod |
190 g | polohrubé mouky |
150 g | rebarbory |
120 g | krupicového cukru |
50 g | rozpuštěného másla |
1 sáček | vanilkový cukr |
2 lžičky | kypřícího prášku |
3 ks | vejce |
máslo na vymazání formy | |
strouhaný kokos |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem
- V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek
- V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo, z bílků vyšlehejte sníh
- Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky
- Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky
- Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh
- Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem, vršek koláče můžete ještě posypat kokosem
- Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.
Zdroj: www.akademiekvality.cz