Rebarborový koláč připravený z polohrubé mouky, másla, vajec a dalších ingrediencí, posypaný cukrem smíchaným se skořící a drobenkou, upečený dozlatova.
Ingredience:
500 g | rebarbory |
150 g | polohrubé mouky |
125 g | cukru krupice |
125 g | másla |
75 g | škrobové moučky |
4 ks | vajec |
1 lžička | prášku do pečiva |
1 lžička | mleté skořice na posypání |
3 lžíce | cukru krupice na posypání |
tuk na vymazání plechu | |
hrubá mouka na vysypání plechu | |
voda | |
Na drobenku: | |
50 g | moučkového cukru |
50 g | hrubé mouky |
2-3 lžičky | másla |
Postup:
1. V míse utřeme změklé máslo s krupicovým cukrem a rozklepnutými vejci, přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučku
2. Vypracujeme hladké těsto, rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Rebarboru oloupeme, nakrájíme asi na 2 cm proužky, spaříme vřelou vodou a stejnoměrně rozdělíme na těsto
4. Posypeme ji krupicovým cukrem smíchaným se skořící a drobenkou
5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 30 minut dozlatova.
Příprava drobenky:
Moučkový cukr smícháme s hrubou moukou a promneme se změklým máslem.