REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rebarborový koláč připravený z polohrubé mouky, másla, vajec a dalších ingrediencí, posypaný cukrem smíchaným se skořící a drobenkou, upečený dozlatova.


Ingredience:
500 grebarbory
150 gpolohrubé mouky
125 gcukru krupice
125 gmásla
75 gškrobové moučky
4 ksvajec
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice na posypání
3 lžícecukru krupice na posypání
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
voda
Na drobenku:
50 gmoučkového cukru
50 ghrubé mouky
2-3 lžičkymásla

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo s krupicovým cukrem a rozklepnutými vejci, přidáme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučku
2. Vypracujeme hladké těsto, rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Rebarboru oloupeme, nakrájíme asi na 2 cm proužky, spaříme vřelou vodou a stejnoměrně rozdělíme na těsto
4. Posypeme ji krupicovým cukrem smíchaným se skořící a drobenkou
5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 30 minut dozlatova.

Příprava drobenky:
Moučkový cukr smícháme s hrubou moukou a promneme se změklým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy