REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Atlas hub

Rozdělení hub na břichatkovité, hřibovité, lupenaté, nelupenaté, stopkovýtrusné a vřeckaté. V našem atlasu najdete abecedně seřazené názvy hub se základními poznávacími charakteristikami a popsáním jejich využití v kuchyni. Rovněž vypsané možné druhy, za které lze houby zaměnit. Také uvedeno, zda jsou houby jedlé, či nejedlé, případně pak, jestli nejsou chránené.


Žilnatka bledá

Nejedlá houba rostoucí vzácně na mrtvém dřevě jehličnanů, především smrků a jedlí, vzácně však i listnáčů – buků.

Žilnatka oranžová

Celoročně rostoucí nejdeldá houba. Roste poměrně hojně na dřevě listnáčů i jehličnanů.

Žilnatka rosolovitá

Nejedlá houba rostoucí od června do listopadu na mrtvém dřevě listnáčů, někdy i jehličnanů.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy