Velká Británie (Anglie)
„Žába v díře“
Párky pečené v troubě, zalité těstem a dopečené dozlatova.
Anglická játra
Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.
Anglická slavnostní pečeně
V celku v troubě upečený hovězí roštěnec, servírovaný nakrájený na velmi tenké plátky se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí.
Anglická snídaně z jedné pánve
Smažená vejce s anglickou slaninou, klobáskou, žampiony, rajčátky, sýrem a pažitkou, pod grilem zapečná.
Anglické řepné koláčky
Bramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.
Anglický vánoční pudink
Vánoční pudink dle starého anglického receptu.
Apple crumble
Lehký dezert upečený v troubě a to z povařených jablek smíchaných s cukrem a směsí z ovesných vloček.
Banoffee – anglický koláč
Dezert z Anglie skládající se z banánů, smetany a karamelu, buď se základnou ze sušenek a másla, nebo upečeného piškotového korpusu. Existuje mnoho obměn tohoto receptu, v některých rodinách ho zdobí čokoládovou polevou, jinde jen sypou kávou …
Britský hamburger
Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.
Citrónový krém s olivovým olejem a rozmarýnem
Citronový krém je jedním ze základů anglického pečení. Najdete ho v každém supermarketu pod označením Lemon Curd. Používá se na kdeco. K namazání na opečené tousty, jako náplň do sněhového pečiva či do překládaných plundrových kynutých těst. Někdo ho mlsá jen tak, ze skleničky. Ten nápad spojit citronovou šťávu s cukrem a vejci se vyplatil. Konzistence je hladká a krémová, chuť příjemně navinulá s vůní po citronové kůře a máslu. Do klasického receptu jsem přidal čerstvý rozmarýn a kvalitní zastudena lisovaný olivový olej. Všechno to dohromady skvěle funguje.
Crumble s rebarborou
Tradiční anglický moučník.
Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami
Dezert i pro začátečníky ze sezonního ovoce, s plátky mandlí, sušenými bruusinkami a sušenkovou drtí. Křupavý díky drobence.
Cullen skink (skotská rybí polévka)
Chutná skotská rybí polévka zjemněná mlékem a smetanou, která má desítky obměn. Zde je jedna z variant této oblíbené polévky.
Cumberlandská omáčka
Přílohová omáčka z portského vína, rybízového želé, hořčice ….
Čokoládové muffiny
Sladký moučník z polohrubé mouky, cukru, mléka a čokolády.
Čokoládový pudink III.
Pudink podávaný s horkou omáčkou z kakaa, mléka a cukru.
Dundee dort
Dundee dort je tradiční skotský ovocný koláč ochucený rozinkami, mandlemi, kandovaným ovocem … znám je v mnoha verzích a podobách.
Fish and Chips
Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.
Frikasé z králíka
Dušené kousky z králíka s bylinkami, zalité vínem.
Grilovaná šunka
Lehký teplý předkrm.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama