REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anglická slavnostní pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku v troubě upečený hovězí roštěnec, servírovaný nakrájený na velmi tenké plátky se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí.


Ingredience:
1 kghovězí roštěnec (nízký)
3 lžíceoleje
2 lžíceHellmann’s Gurmánské hořčice
2 lžíceHellmann’s Kečupu Jemný
Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
čerstvě drcený pepř
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl
Na šťávu:
3 lžícedivokých brusinek
2 lžícemásla
1 lžičkahladké mouky
pepř na dochucení
sůl

Postup:
  1. Roštěnec opláchneme, osušíme, tukové krytí nakrájíme na čtverečky, osolíme, opepříme, vetřeme hořčici s kečupem a lžící oleje, posypeme bylinami a necháme 1 hodinu při pokojové teplotě odležet
  2. Roštěnec zprudka orestujeme na pánvi se 2 lžícemi oleje ze všech stran (nejprve restujeme stranu s tukovým krytím)
  3. Vložíme do pekáče, a vložíme do rozehřáté trouby (na 190 °C) a pečeme 35 minut. Uvnitř zůstane růžový. Po upečení vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme cca 15 na teplém místě (do 50 °C odpočinout)
  4. Krájíme na tenké plátky a podáváme se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí
  5. Šťávu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce změklého másla s 1 zarovnanou čajovou lžičkou hladké mouky, výpek z masa zahřejeme na sporáku, přilijeme 1 dcl vody, 3 lžíce divokých brusinek, uvedeme k varu a vmícháme moučné máslo, pozvolna necháme provařovat cca 5-10 minut, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy