Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.
Ingredience:
Rozpis na 4 kusy: | |
500 g | mletého hovězího masa |
1 vrchovatá lžíce | hrubozrnné (kremžské) hořčice |
5 cl | světlého piva |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
4 ks | rohlíkové bulky |
1 ks | většího rajčete |
kečup | |
sůl | |
Na omáčku: | |
2 dcl | bílého jogurtu |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
Postup:
1. Maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme vrchovatou lžíci hořčice a nakonec vše zastříkneme pivem, promícháme, vypracujeme čtyři hamburgery
2. Bulky přepůlíme a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C, necháme je prohřát tak 10 minut
3. Připravíme si jogurtovou omáčku; jogurt smícháme s worcesterskou omáčkou
4. Hamburgery dáme na rozpálenou, mírně olejem pokapanou pánev a opékáme na mírném zdroji tepla asi 5-7 minut z každé strany
5. Na spodní část každé teplé bulky poklademe kolečko rajčete, které osolíme, na rajčata poklademe hotový hamburger, na ten vyskládáme kolečka nebo plátky sladkokyselé okurky
6. Povrch přelijeme asi lžičkou jogurtové omáčky, zaklopíme druhou částí žemle pokapanou kečupem a nakonec zajistíme špejlí nebo větším párátkem, ihned podáváme.
Aby jste pokrm stihli do 15 minut, musíte mít již na začátku přípravy rozpálenou troubu a pánvičku.