REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

„Žába v díře“

Párky pečené v troubě, zalité těstem a dopečené dozlatova.

Anglická játra

Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.

Anglická slavnostní pečeně

V celku v troubě upečený hovězí roštěnec, servírovaný nakrájený na velmi tenké plátky se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí.

Britský hamburger

Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.

Dundee dort

Dundee dort je tradiční skotský ovocný koláč ochucený rozinkami, mandlemi, kandovaným ovocem … znám je v mnoha verzích a podobách.

Fish and Chips

Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.

Frikasé z králíka

Dušené kousky z králíka s bylinkami, zalité vínem.

Krocan s kaštanovou nádivkou

Recept z Anglie na krocana s nádivkou, přelévaného chlebovou omáčkou.

Krůtí sweet and sour

Sladké, které se trochu pere s kyselou chutí, to je tradiční “Sweet and sour” podle tohoto receptu inspirovaného asijskou kuchyní, který ale k obrazu svému předělali Angličané.

Pastýřský koláč

Tento recept na masovou hovězí směs zapečenou přikrytou bramborovou peřinkou má kořeny v Anglii, kde se peče v různých obměnách již stovky let pod originálním názvem Shepherd´s pie.

Pečená krůta (krocan) s nádivkou

Patří k anglickým zvyklostem, že krůta se servíruje v celku, porcuje se až na stole. Servíruje ji většinou pán domu, který dá každému na talířek kousek bílého masa z prsou, část tmavého masa z hřbetu a stehen a plátek nádivky.

Pečení holubi

Úprava holubů pečením.

Rostbíf

Pokrm z kvalitního nízkého roštěnce.

Rostbíf III.

Řekne-li se anglická kuchyně, vybaví se nám kromě jiného i pečené hovězí tzv. rost beaf. Jedná se o velký kus hovězího roštěnce připravený tak, že je na povrchu opečený a uvnitř zůstává růžový a vláčný. Je to pečeně opravdových znalců. U pravého rostbífu je několik stupňů propečenosti, od dokonale upečeného povrchu až po téměř syrový střed. Smyslem je si vychutnat celou škálu konzistence hovězího masa.

Rybí placičky II.

Fish Cakes, recept z anglické kuchyně na placky obalené v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažené dozlatova.

Skotská bramborová vejce

Recept původem z Velké Británie. Na tvrdo uvařená vejce obalená v bramborovém těstě. V originálním receptu se vejce obalují v mletém mase, bílku a pak ve strouhance.

Skotská vejce

Jedná se o vejce uvařená na tvrdo, obalení v sekané ze skopového masa, bůčku a uzeniny, obalená v bílku a strouhance a nakonec usmažená dozlatova. Recept prý vznikl údajně v Londýně v 18 století, Skotové s tím však nesouhlasí a tvrdí, že je to jen a jen jejich původní recept!

Skotská vejce v mletém mase

Jednoduší varianta na známé a velmi oblíbené jídlo ze Skotska na vajíčka uvařená na tvrdo, obalená do kabátku z mletého vepřového masa, usmažená do zlatohněda.

Skotské řízky

Orestované a pak podušené kousky telecího masa.

Smažené rybí placičky

Směs z uvařeného rybího filé a brambor, usmažená ve tvaru placiček dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy