hlavní jídlo
„Žába v díře“
Párky pečené v troubě, zalité těstem a dopečené dozlatova.
Anglická játra
Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.
Anglická slavnostní pečeně
V celku v troubě upečený hovězí roštěnec, servírovaný nakrájený na velmi tenké plátky se šťávou (v omáčníku) a Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní, která nám roštěnku skvěle dochutí.
Britský hamburger
Na pánvi opečené hamburgery z ochuceného mletého hovězího masa servírované v bulce, ochucené kečupem a jogurtovou omáčkou, obložené sladkokyselou okurkou a osoleným rajčetem. Recept z pořadu Jamie vaří rychlovky.
Dundee dort
Dundee dort je tradiční skotský ovocný koláč ochucený rozinkami, mandlemi, kandovaným ovocem … znám je v mnoha verzích a podobách.
Fish and Chips
Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.
Frikasé z králíka
Dušené kousky z králíka s bylinkami, zalité vínem.
Krocan s kaštanovou nádivkou
Recept z Anglie na krocana s nádivkou, přelévaného chlebovou omáčkou.
Krůtí sweet and sour
Sladké, které se trochu pere s kyselou chutí, to je tradiční “Sweet and sour” podle tohoto receptu inspirovaného asijskou kuchyní, který ale k obrazu svému předělali Angličané.
Pastýřský koláč
Tento recept na masovou hovězí směs zapečenou přikrytou bramborovou peřinkou má kořeny v Anglii, kde se peče v různých obměnách již stovky let pod originálním názvem Shepherd´s pie.
Pečená krůta (krocan) s nádivkou
Patří k anglickým zvyklostem, že krůta se servíruje v celku, porcuje se až na stole. Servíruje ji většinou pán domu, který dá každému na talířek kousek bílého masa z prsou, část tmavého masa z hřbetu a stehen a plátek nádivky.
Pečení holubi
Úprava holubů pečením.
Rostbíf
Pokrm z kvalitního nízkého roštěnce.
Rostbíf III.
Řekne-li se anglická kuchyně, vybaví se nám kromě jiného i pečené hovězí tzv. rost beaf. Jedná se o velký kus hovězího roštěnce připravený tak, že je na povrchu opečený a uvnitř zůstává růžový a vláčný. Je to pečeně opravdových znalců. U pravého rostbífu je několik stupňů propečenosti, od dokonale upečeného povrchu až po téměř syrový střed. Smyslem je si vychutnat celou škálu konzistence hovězího masa.
Rybí placičky II.
Fish Cakes, recept z anglické kuchyně na placky obalené v rozšlehaných bílcích a strouhance, usmažené dozlatova.
Skotská bramborová vejce
Recept původem z Velké Británie. Na tvrdo uvařená vejce obalená v bramborovém těstě. V originálním receptu se vejce obalují v mletém mase, bílku a pak ve strouhance.
Skotská vejce
Jedná se o vejce uvařená na tvrdo, obalení v sekané ze skopového masa, bůčku a uzeniny, obalená v bílku a strouhance a nakonec usmažená dozlatova. Recept prý vznikl údajně v Londýně v 18 století, Skotové s tím však nesouhlasí a tvrdí, že je to jen a jen jejich původní recept!
Skotská vejce v mletém mase
Jednoduší varianta na známé a velmi oblíbené jídlo ze Skotska na vajíčka uvařená na tvrdo, obalená do kabátku z mletého vepřového masa, usmažená do zlatohněda.
Skotské řízky
Orestované a pak podušené kousky telecího masa.
Smažené rybí placičky
Směs z uvařeného rybího filé a brambor, usmažená ve tvaru placiček dozlatova.
- 1
- 2
- Následující
reklama