Jednoduší varianta na známé a velmi oblíbené jídlo ze Skotska na vajíčka uvařená na tvrdo, obalená do kabátku z mletého vepřového masa, usmažená do zlatohněda.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | mletého vepřového masa |
4 ks | vejce uvařená na tvrdo |
1 ks | velké vejce do sekané |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mletý černý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Předem uvařená vejce oloupeme, obalíme v hladké mouce, syrové vejce rozšleháme v malém množství studené vody
2. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, rozdělíme na 4 díly
3. Vejce obalíme postupně v mletém mase a ve strouhance
4. Ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje osmažíme obalená vejce do zlatohněda, což trvá asi 5-7 minut.
Skotská vejce podáváme teplá například se šťouchanými bramborami nebo studená se zeleninovým salátem.
Poznámka:Sekanou můžeme ještě dochutit čerstvě nasekanýma bylinkama, případně kořením dle vlastní chuti.