REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotská vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedná se o vejce uvařená na tvrdo, obalení v sekané ze skopového masa, bůčku a uzeniny, obalená v bílku a strouhance a nakonec usmažená dozlatova. Recept prý vznikl údajně v Londýně v 18 století, Skotové s tím však nesouhlasí a tvrdí, že je to jen a jen jejich původní recept!


Ingredience:
4 ksvejce
2 ksbílku
strouhanka
tuk na smažení
Na sekanou:
400 gpředního skopového masa
100 gvepřového bůčku
50 guzeného nebo salámu
2 ksstroužky česnkeu
1 ksvejce
1 kscibule
100 mlmléka nebo vody
1,5 ksžemle (rohlíku)
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žemle namočíme v mléce nebo ve vodě
2. Maso dvakrát umeleme na masovém strojku s uzeným nebo salámem a očištěnou cibulí
3. Nakonec umeleme namočené a vymačkané žemle, přidáme česnek utřený se solí, sůl, pepř, majoránku, vejce, trochu hladké mouky a vše důkladně promícháme
4. Uvařená vajíčka oloupeme, omyjeme ve studené vodě a podélně rozkrojíme, obalíme je v masové hmotě, bílku a ve strouhance
5. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Doporučení:

Servírujeme s tatarskou omáčkou nebo kečupem a vařenými brambory, které zdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy