Recept původem z Velké Británie. Na tvrdo uvařená vejce obalená v bramborovém těstě. V originálním receptu se vejce obalují v mletém mase, bílku a pak ve strouhance.
Ingredience:
500 g | uvařených brambor |
150 g | sýra cihla |
6 ks | vajíček uvařených natvrdo |
1 ks | syrového vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout, pak je nastrouháme
2. K bramborám přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a vypracujeme těsto
3. Uvařená vejce obalíme v bramborovém těstu, dále v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
4. Smažíme pomalu na sádle, zhruba 15 minut, během smažení otáčíme, aby byla vejce propečená ze všech stran
5. Usmažená vejce na talíři rozkrojíme na polovinu a podáváme s dušeným špenátem.
Autor receptu: Dalibor Marounek