REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skotské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované a pak podušené kousky telecího masa.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gtelecího masa bez kostí
100 gžampiónů
50 gmásla
1 lžičkacitrónové šťávy
1 lžícehladké mouky
2 kssnítky petrželky
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Telecí maso nakrájíme na malé kostky
2. Obalíme v hladké mouce smíchané se solí a mletým pepřem
3. Dáme na rozehřáté máslo a krátce osmahneme po všech stranách
4. Podlijeme vývarem a dusíme
5. Téměř měkké maso posypeme drobně nakrájenými žampiony, pokapeme citrónovou šťávou, přisolím a dusíme do změknutí masa
6. Hotový pokrm posypeme na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

– Příloha: Bramborová kaše a kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy