REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rostbíf III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řekne-li se anglická kuchyně, vybaví se nám kromě jiného i pečené hovězí tzv. rost beaf. Jedná se o velký kus hovězího roštěnce připravený tak, že je na povrchu opečený a uvnitř zůstává růžový a vláčný. Je to pečeně opravdových znalců. U pravého rostbífu je několik stupňů propečenosti, od dokonale upečeného povrchu až po téměř syrový střed. Smyslem je si vychutnat celou škálu konzistence hovězího masa.


Ingredience:
2 kghovězího roštěnce
2 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícedijonské hořčice
1 dlčerveného vína
1 dlolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme od tuku a šlach a svážeme provázkem, aby lépe drželo tvar
2. Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu a tou pak maso potřeme ze všech stran, uložíme do lednice na 8-12 hodin, zbylou marinádu uschováme
3. Druhý den maso otřeme a zprudka opečeme ze všech stran, aby se pěkně zatáhlo, vložíme do pekáče, potřeme zbylou marinádou a pečeme 20 minut na 230 °C, potom snížíme výkon trouby na 160 °C a pečeme 90 minut, používáme-li vpichový teploměr, vnitřní teplota masa by neměla přesáhnout 60 °C
4. Po upečení maso přesuneme na tác a necháme 10-15 minut odstát, nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory.

Doporučení:

K rostbífu se také tradičně podávají opečené cibulky nebo vařené fazolky .Studený rostbíf je oblíbený jako obloha ne sendvičích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy