REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rostbíf

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z kvalitního nízkého roštěnce.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
1,30 kgkvalitního nízkého roštěnce
50 gmásla
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
worcester
vývar
sůl

Postup:

1. Roštěnce necháme v chladničce asi 4 dny odležet
2. Před přípravou odstraníme lůj a šlachy
3. Ponecháme-li na roštěnci silnou blánu, případně i tenkou vrstvu loje, nakrájíme ji na čtverečky, aby se maso při pečení nekroutilo
4. Připravený roštěnec osolíme, opepříme a necháme nejméně 2 hodinyodležet
5. Potom ho dáme na pekáček s rozehřátým olejem a v troubě prudce opékáme po všech stranách celkem 15-20 minut
6. Pak přívod tepla zmírníme a roštěnec dopečeme
7. Průměrná doba pečení je asi ¾ hodiny, je však závislá na velikosti a kvalitě masa
8. Roštěnec má být uvnitř růžový, nikoliv však krvavý
9. Je-li správně upečený, přesvědčíme se vpichem špejle doprostřed masa, zmáčkneme je a vytéká-li jen růžová šťáva (nikoliv krev) je rostbíf hotový
10. Rostbíf vyndáme, tuk slijeme, na pánvičku přidáme máslo, necháme je rozehřát, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme worcester a krátce povaříme.

Doporučení:

Příloha: Yorkshirsky pudink a zeleninová obloha.

Poznámka:

Podívejte se také na další recept: Rostbíf II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy