REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fish and Chips

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika anglické kuchyně! V těstíčku obalené rybí filety usmažené dozlatova, servírované s hranolkami.


Ingredience:
0,8-1 kgrybí filé z mořské ryby nakrájené na porce
2-4 kscitrony
worcesterská omáčka
citornová šťáva
olej na smažení
sůl
Na těstíčko:
200 ghladké mouky
2 ksvejce
6 lžicmléka
6 lžicvody
4 lžicesvětlého piva
1 lžícecukru
1/4 lžičkysoli
Na hranolky:
1 kgbrambor
olej na smažení
voda
sůl
Ostatní:
kečup, tatarská omáčka

Postup:

1. Filety z ryb omyjeme, důkladně osušíme a z obou stran pokapeme worcesterskou omáčkou a citronovou šťávou, pak je obalíme v mouce
2. Do mouky dobře zamícháme cukr, sůl a pivo, pak i 2 ks vaječné žloutky, přilijeme mléko s vodou, umícháme hladké těstíčko, které necháme 30 minut stát, nakonec opatrně vmícháme našlehané bílky
3. Porce ryb obalíme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, po vytáhnutí usmaženou rybu osolíme
4. Usmažené ryby servírujeme s připravenými hranolky, kečupem, tatarskou omáčkou a měsíčky citrónu. Příprava domácích hranolek na anglický způsob:
1. Oloupané brambory nakrájíme na 1 cm silné hranolky, dáme je do vody a necháme chvíli odmočit
2. Dobře okapané hranolky smažíme v oleji rozpáleném na 160 °C až mírně zezlátnou, pak je vytáhneme, zvýšíme teplotu oleje ve fritéze na 180 °C, brambory vrátíme zpět do oleje a dosmažíme dozlatova.

Doporučení:

V některých receptech se rybí filety ještě před obalením potírají pikantní hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy