REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikasé z králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené kousky z králíka s bylinkami, zalité vínem.


Ingredience:
1 ksmladého králíka
90 gslaniny
90 gmásla
30 ghladké mouky
3 dlvody
1 dlbílého vína
2 ksžloutků
4 kscibule
4 kshřebíčku
muškátový květ
majoránka
tymián
mletý pepř
kousek kůry z dobře omytého citronu
sůl
horká voda na podlití

Postup:

1. Kousek másla rozehřejeme v kastrolku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, očištěného, naporcovaného králíka, drobně nakrájenou cibuli a dusíme cca 3 minut
2. Přidáme koření, bylinky, sůl, vše podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou asi 50 minut
3. Zbývající změklé máslo rozetřeme s hladkou moukou, přidáme do šťávy, rozmícháme a dusíme, až je králičí maso měkké
4. Porce masa přeložíme na talíře, do šťávy přidáme žloutky rozšlehané s vínem, citronovou kůru, rozmícháme, hned sundáme z plotýnky, aby se šťáva nevařila
5. Šťávu nalijeme na králičí porce a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Bramborové krokety nebo vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy