REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí sweet and sour

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké, které se trochu pere s kyselou chutí, to je tradiční “Sweet and sour” podle tohoto receptu inspirovaného asijskou kuchyní, který ale k obrazu svému předělali Angličané.


Ingredience:
600 gkrůtího masa (prsa)
2 ksbarevné masité papriky (červená, žlutá)
2-3 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
1 kscibule
1/2 plechovkynakrájeného ananasu i s nálevem
2-3 lžícetekutého medu
2-3 lžícesladkého kečupu
2 lžícesojové omáčky
2 lžícesladké chilli omáčky
1 lžícebramborového škrobu
(vinný ocet)
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Připravíme si marinádu; oloupný česnek prolisujeme, zamícháme do 3-4 lžic oleje, přidáme 2 lžíce sojové omáčky a 1 lžíci škrobu, vše promícháme
  2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme pepřem, promícháme s marinádou, necháme odležet 1 až 2 hodiny, nebo klidně i přes celou noc
  3. Na pánvi zahřejeme olej, nudličky marinovaného krůtího masa na oleji zprudka orestujeme ze všech stran, pak maso vytáhneme z pánve a dáme bokem
  4. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, papriky zbavené jadřinců a stopek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na proužky
  5. Do pánve přidáme trochu oleje, orestujeme nejprve na kolečka nakrájenou mrkev, na proužky cibuli, po chvíli přidáme na silnější nudličky pokrajéné papriky, chvíle vše restujeme
  6. Zeleninu v pánvi dochutíme chilli omáčkou, kečupem, přidáme kousky anansu i s trochou nálevu, med, chvíli vše provaříme, ochutnáme, dochutíme solí a pepřem, pokud se vám bude zdát moc sladké, stačí omáčku zakápnout trochou vinného octa
  7. V této fázi do omáčky vrátíme orestované maso, zamícháme, maso prohřejeme a nejlépe ihned pokrm servírujeme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy