REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anglická játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená játra servírovaná s naloženou cibulí, ozdobená snítkou čerstvého tymiánu.


Ingredience:
600 ghovězích jater
1 ksstřední cibule
olivový olej
mletý černý pepř
rostlinný olej na smažení
čerstvý tymián na ozdobu
vegeta
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, prosypeme mletým černým pepřem a vegetou
2. Naskládáme do misky, zalijeme olivovým olejem a misku uložíme na 4 až 6 hodin do chladničky
3. Očištěná játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, opepříme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji (měla by získat kůrčičku, ale uvnitř musí být růžová)
4. Hotová játra rozložíme na talíře, osolíme, na každý plátek rozložíme kolečka naložené cibule, ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a podáváme se smaženými hranolkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy