REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cullen skink (skotská rybí polévka)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná skotská rybí polévka zjemněná mlékem a smetanou, která má desítky obměn. Zde je jedna z variant této oblíbené polévky.


Ingredience:
300 gfiletů z tresky
250 gbrambor
0,5 lvody
0,2 dlmléka
1 dlsmetany
2 kscibule
1 lžičkamásla
špetka muškátového květu
zelená petrželka
bílý pepř
sůl

Postup:
  1. Rybí filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme, vaříme na mírném ohni 15 minut, pak je scedíme, rybu odložíme stranou, necháme v teple
  2. Do vývaru po uvařené rybě přidáme nadrobno nakrájené brambory a cibuli, vaříme pod pokličkou do měkka
  3. Měkké brambory tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém, vlijeme mléko, smetanu, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem, solí, krátce povaříme
  4. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa, posypeme petrželkou a teplé podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy