REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crumble s rebarborou, mandlemi a brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert i pro začátečníky ze sezonního ovoce, s plátky mandlí, sušenými bruusinkami a sušenkovou drtí. Křupavý díky drobence.


Ingredience:
2 hrstirebarbory
2 hrstisušenkových drobků (zde Spekulky)
3 lžícetřtinového cukru
1 lžíceplátků mandlí
1 lžícebrusinek
1 lžíceskořice
2 lžičkystudeného másla
Drobenka:
4 lžícehrubé mouky
2 lžícestudeného másla
2 lžícecukru krupice

Postup:

1. Na dno dvou malých zapékacích mističek (průměr cca 8 cm, výška cca 5 cm) nasypeme sušenkové drobky
2. Rebarboru, nakrájenou na menší kostičky, v jiné misce smícháme s třtinovým cukrem, skořicí, brusinkami a mandlemi, a nasypeme na sušenkové drobky
3. Z másla, cukru a mouky zpracujeme ručně drobenku a nasypeme na rebarboru
4. Navrch položíme po lžičce másla a pečeme v troubě na 160 °C, dokud povrch nezezlátně (cca 30 minut)
5. Podáváme horké i vychlazené, samotné nebo s kopečkem zakysané smetany.

Doporučení:

Místo rebarbory vyzkoušjte oloupaná a na plátky nakrájená jablíčka, meruňky a další ovoce.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy