REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cumberlandská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohová omáčka z portského vína, rybízového želé, hořčice ….


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
8 clportského vína
8 clvody
60 gkandovaných třešní (nebo brusinkového kompotu)
1 kspomeranče
1 kscitronu
2 lžícerybízového želé
1/2 lžičkyhořčice
1/2 lžičkyocta
špetka kajenského pepře
špetka soli

Postup:

1. Z dobře omytého pomeranče a citronu ostrouháme jemně kůru, vymačkáme šťávu a přecedíme
2. Kůru povaříme 5 minut ve vodě, pak vývar scedíme a nalijeme zpět do kastrolku
3. Přidáme ostatní přísady s výjimkou třešní (brusinkového kompotu)
4. Chvíli opět povaříme a vychladíme
5. Před podáváním přidáme nadrobno nakrájené třešně (brusinkový kompot).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy