REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená povařením cibule s hřebíčky, mlékem, bílou vekou a kořením, umíchaná dohladka a zjemněná máslem.


Ingredience:
250 gbílé veky
30 gmásla
8 kshřebíčků
2 ksvelké cibule
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Do cibulí napícháme hřebíčky a uvaříme je v páře (na pařáku v přiklopeném hrnci)
2. Bílou veku pokrájíme na kostičky a spolu s uvařenou cibulí je vložíme do hrnce, kam přilijeme i mléko (kostky veky musí být ponořeny)
3. Chvíli vše povaříme
4. Cibuli vyjmeme, omáčku umícháme dohladka, okořeníme, osolíme
5. Nakonec omáčku zjemníme čerstvým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy