REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový pudink III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pudink podávaný s horkou omáčkou z kakaa, mléka a cukru.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
120 ghladké mouky
120 gmoučkového cukru
120 gmásla
3 ksvajec
1 lžícekakaa
1 lžičkakypřícího prášku
horká voda
máslo na vymaštění formy
Omáčky:
2 lžícekakaa
1 lžičkaškrobové moučky
3 dlmléka
30 gcukru
15 gmásla
vanilínový cukr

Postup:

1. Změklé máslo rozetřeme s moučkovým cukrem v lehkou pěnu a po částech přidáme rozšlehaná vejce
2. Potom vmícháme hladkou mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem a tolik horké vody, aby těsto bylo měkké a snadno padalo ze lžíce
3. Těsto dáme do vymaštěné pudinkové formy (popřípadě do jiné vhodné nádoby) – těsta nemá být více než 3/
8 objemu formy
4. Na formu položíme dvojitý, na spodní straně lehce pomaštěný pergamenový papír, okraje po celém obvodu formy založíme a pudink vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu
5. Horký pudink vyklopíme na nahřátý talíř a podáváme s čokoládovou omáčkou.

Příprava omáčky:
6. Kakao promícháme s cukrem a se škrobovou moučkou
7. Pak s částí studeného mléka, vše vlijeme do ostatního horkého mléka
8. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 2 minuty
9. Omáčku ochutíme vanilínovým cukrem a zjemníme máslem
10. Podáváme horkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy