ostatní
Anglická snídaně z jedné pánve
Smažená vejce s anglickou slaninou, klobáskou, žampiony, rajčátky, sýrem a pažitkou, pod grilem zapečná.
Anglické řepné koláčky
Bramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.
Citrónový krém s olivovým olejem a rozmarýnem
Citronový krém je jedním ze základů anglického pečení. Najdete ho v každém supermarketu pod označením Lemon Curd. Používá se na kdeco. K namazání na opečené tousty, jako náplň do sněhového pečiva či do překládaných plundrových kynutých těst. Někdo ho mlsá jen tak, ze skleničky. Ten nápad spojit citronovou šťávu s cukrem a vejci se vyplatil. Konzistence je hladká a krémová, chuť příjemně navinulá s vůní po citronové kůře a máslu. Do klasického receptu jsem přidal čerstvý rozmarýn a kvalitní zastudena lisovaný olivový olej. Všechno to dohromady skvěle funguje.
Nakládané hovězí
Originální název tohoto receptu je Corned Beef, tedy v překladu hovězí v konzervě. Jedná se však o 10 dnů nakládané hovězí v kořeněném nálevu, pak 2-3 hodiny povařené doměkka. Za 2 světové války bylo ve Velké Británii distribuováno právě v konzervách, také proto ten název.
Paštičky s masem a ledvinkami
Paštičky (tedy slané těsto) plněné ledvinkami a masem z roštěné.
Pizza se slaninou a vejci
Anglická pizza obložená slaninou, klobásou, žampiony, vejci a slaninou.
Welsh rabbit (velšský králík)
Tosty s pomazánkou ze strouhaného sýra, másla, piva, mléka a hořčice.
Yorkshirský pudink (Jorkšírský pudink)
Nejčastější příloha k rostbifu v Anglii.
reklama