REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané hovězí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Originální název tohoto receptu je Corned Beef, tedy v překladu hovězí v konzervě. Jedná se však o 10 dnů nakládané hovězí v kořeněném nálevu, pak 2-3 hodiny povařené doměkka. Za 2 světové války bylo ve Velké Británii distribuováno právě v konzervách, také proto ten název.


Ingredience:
2-2,5 kghovězího hrudí
800 gkostek ledu
1 šáleksoli (košer)
1/2 šálkuhnědého cukru
2 lžíceledku
1 lžičkasemen hořčice
1 lžičkačerného pepře
1/2 lžičkymletého zázvoru
12 kskuliček jalovce
8 kskuliček nového koření
8 ksstroužků česneku
2 ksbobkové listy
1 kscelé skořice roztlučené na několik kousků
1 ksvelké mrkve, nahrubo nasekané
1 ksstonku celeru nasekaného nahrubo
1 ksmalé cibule rozkrájené na čtvrtky
2 lvody + voda na uvaření

Postup:

1. Do velkého hrnce o objemu kolem 6-8 litrů nalijeme vodu, přidáme sůl, cukr, ledek, skořici, hořčičná semínka, pepř, hřebíček, nové koření, bobule jalovce, bobkový list a zázvor, přivedeme k varu a zprudka vaříme, dokud se sůl a cukr nerozpustí
2. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a nasypeme do něj kostky ledu, mícháme, dokud se led úplně nerozpustí
3. Jakmile se ochladí, umístěte do roztoku maso a necháme ho ležet v roztoku v lednici 10 dnů zaklopené, denně kontrolujte, abyste se ujistili, že je hovězí zcela ponořeno, vždy roztok promícháme
4. Po 10 dnech maso vytáhneme z nálevu a dobře opláchneme pod studenou vodou
5. Hovězí dáme do nového hrnce, přidáme cibuli, mrkev a celer, vše zalijeme vodou, aby bylo maso dostatečně potopené, vodu přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme na co nejmenší a maso dusíme 2,5 až 3 hodiny
6. Hovězí vytáhneme z hrnce a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy