REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštičky s masem a ledvinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštičky (tedy slané těsto) plněné ledvinkami a masem z roštěné.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
200 ghladké mouky
100 gškvařeného sádla
nebo 50 g másla a 50 g sádla
špetka soli
vejce na potření
Náplň:
200 ghovězí roštěné
200 gbrambor
nebo směsi brambor, cibule a vodnice
100 gledvinek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy prosejeme hladkou mouku a sůl, přidáme drobně nakrájený tuk a konečky prstů promísíme
2. Ke směsi přidáme trochu vody a vypracujeme středně tuhé těsto
3. Vyválíme z něj váleček a uložíme do chladna na půl hodiny
4. Mezi tím připravíme náplň tak, že odblaněnou roštěnou a ledvinky, brambory (nebo jiné přísady) nakrájíme na kostičky s hranou asi 1 cm, osolíme, opepříme a promícháme
5. Po půl hodině těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na kolečka, poklademe náplní, okraje potřeme studenou vodou, kolečka přeložíme v půlí a okraje k sobě dobře přitiskneme
6. Paštičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme čtvrt hodiny v hodně vyhřáté troubě, pak dopečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy