REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anglické řepné koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové koláčky připravené z dopředu uvařených brambor, mletého vepřového nebo hovězího masa, červené sterilované řepy, cibule a dalších ingrediencí, opečené na oleji.


Ingredience:
750 gmletého masa
500 gvařených brambor
4 ksmalé sterilované červené řepy
1 kscibule
1 ksvejce
2 lžícenasekané petrželky nebo pažitky
pepř
sůl
tuk na opékání
mouka na vytvarování koláčků

Postup:

1. Rozstrouhané nebo rozemleté brambory promícháme s mletým masem, solí, pepřem, nastrouhanou červenou řepou, nahrubo nastrouhanou cibulí, petrželkou nebo pažitkou a rozšlehaným vejcem
2. Ze vzniklého těsta vytvarujeme malé ploché koláčky asi 1 cm vysoké
3. Pozvolna je opékáme na oleji.

Doporučení:

Podáváme je k čaji, vínu či pivu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy