REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rusko


Azu

Orestované kostky ze svíčkové, smíchané s kousky okurek a feferonek.

Azu po tatarsku

Orestované hovězí maso podušené s kečupem a dalšími ingrediencemi.

Azu po tatarsku II.

Krátce marinované hovězí roštěnky nakrájené na proužky a připravené minutkově podle starého ruského receptu.

Blinčiky s krémovým sýrem

Recept z Ruska na chutný sladký moučník.

Bliny

Ruské bliny neboli lívance (palačinky) se podávají s rozehřátým máslem a kaviárem, s tenkými plátky uzeného lososa nebo kysanou smetanou.

Bliny s uzeným lososem

Bliny jsou vlastně takové malé kynuté palačinky. Existuje na ně mnoho receptů. Často se připravují z pohankové mouky, nebo ze směsi pohankové mouky smíchané s moukou žitnou nebo pšeničnou. Oblíbené jsou zejména v kuchyních zemí východní Evropy, v ruské, polské a také židovské kuchyni.

Bomba Malakov

Recept z Ruska na chutný moučník.

Boršč

Polévka jemně nakyslé, masové a zeleninové vůně a chuti.

Borščok

Rychlá polévka z Ruska, připravená z masového vývaru, červené řepy a vína s cukrem.

Cukrový chléb

Pečené sladké pokušení máčené v moučkovém cukru.

Čerkeský kuřecí salát

Na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso smíchané s žemlovou omáčkou.

Červená řepa dušená na smetaně

Recept z Ruska na dušenou červenou řepu.

Dušené kabačky

Kabačky – druh malých zelených paprik.

Gogol – mogol

Vyšlehaný sladký krém servírovaný s piškoty.

Golubci

Golubci nebo také golubce jsou plněné zelné listy mletým masem smíchaným s povařenou rýží a kořením. V různých podobách a variantách tento recept najdeme například i v polské a ukrajinské kuchyni.

Houbový kaviár

Podušené houby, nasekané a smíchané s orestovanou cibulkou a kořením.

Hovězí Stroganov

Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.

Jablečný kysel II.

Kysel je obdobou ovocného nemléčného pudinku. Řídké kysele se podávají jako sladká omáčka k jídlům, husté kysele s konzumují s mlékem jako samostatný pokrm.

Játra Stroganov

Variace na klasické hovězí Stroganov, ovšem připravené z na nudličky nakrájených vepřových jater, na cibulce zprudka opečených, zakápnutých worcesterskou omáčkou, zalitých zakysanou smetanou, nakonec chvíli podušených.

Kabačky na sladkokyselo

Kabačky, neboli papriky orestované na oleji a podušené s cukrem, pepřem a skořicí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy