Na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso smíchané s žemlovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | vařeného kuřecího masa |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | mletých ořechových jader |
1 lžižka | mleté sladké papriky |
1 ks | menší cibule |
1/2 ks | žemle |
2 dl | bujónu |
citrónová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Večer nakrájíme žemli a navlhčíme ji bujónem, druhý den ji prolisujeme sítem
2. Do vyluhovaného bujónu přidáme nadrobno usekanou cibuli, polovinu umletých ořechů a olej, doplníme zbývajícím bujónem, sladkou paprikou, osolíme a okořeníme pepřem
3. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, postříkáme citrónovou šťávou a přelijeme polovinou připravené omáčky, necháme v chladnu odležet
4. Salát promícháme, upravíme na misce a přelijeme druhou polovinou omáčky, ozdobíme zbývajícími ořechy.