REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerkeský kuřecí salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso smíchané s žemlovou omáčkou.


Ingredience:
400 gvařeného kuřecího masa
4 lžíceoleje
2 lžícemletých ořechových jader
1 lžižkamleté sladké papriky
1 ksmenší cibule
1/2 ksžemle
2 dlbujónu
citrónová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Večer nakrájíme žemli a navlhčíme ji bujónem, druhý den ji prolisujeme sítem
2. Do vyluhovaného bujónu přidáme nadrobno usekanou cibuli, polovinu umletých ořechů a olej, doplníme zbývajícím bujónem, sladkou paprikou, osolíme a okořeníme pepřem
3. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, postříkáme citrónovou šťávou a přelijeme polovinou připravené omáčky, necháme v chladnu odležet
4. Salát promícháme, upravíme na misce a přelijeme druhou polovinou omáčky, ozdobíme zbývajícími ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy