Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.
Ingredience:
500 g | svíčkové (nízkého roštěnce) |
50 g | másla |
10 g | hladké mouky |
2 dl | kysané smetany |
2 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatového kečupu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné maso jemně naklepeme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletý pepř a opékáme 5 minut
3. Potom zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2-3 minuty
4. Zalijeme kysanou smetanou, rozmícháme, podusíme ještě 3 minuty, přidáme kečup a osolíme
5. V případě potřeby zahustíme solamylem.
Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo rýže.
Poznámka:Stroganov můžeme ještě nastavit houbami. Ty přidáváme v bodě 2 výše uvedeného receptu.