REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí Stroganov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.


Ingredience:
500 gsvíčkové (nízkého roštěnce)
50 gmásla
10 ghladké mouky
2 dlkysané smetany
2 kscibule
1 lžícerajčatového kečupu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso jemně naklepeme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletý pepř a opékáme 5 minut
3. Potom zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2-3 minuty
4. Zalijeme kysanou smetanou, rozmícháme, podusíme ještě 3 minuty, přidáme kečup a osolíme
5. V případě potřeby zahustíme solamylem.

Doporučení:

Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo rýže.

Poznámka:

Stroganov můžeme ještě nastavit houbami. Ty přidáváme v bodě 2 výše uvedeného receptu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy