REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Azu po tatarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované hovězí maso podušené s kečupem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 ghovězího masa (zadního)
150 gcibule
100 gnakládané kukuřice
2 lžícehladké mouky
4 lžícesladkého kečupu
pepřové koření
bobkový list
hovězí bujón v kostce
koření směs paprik
vegeta
olej
sůl

Postup:

1. Na rozpálenou pánev vložíme na kousky nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
2. Osmahneme na dlouhé hranolky nakrájené kousky masa a na mírném ohni pod pokličkou dusíme maso ve vlastní šťávě
3. Jakmile nám maso pustí šťávu zaprášíme ho jemně moukou
4. Přidáme 0,3 l vody, na kousky rozdrobený hovězí bujón, pepřové koření, vegetu, bobkový list a trochu koření gurmán (směs červených paprik)
5. Pokrm dusíme až maso změkne, pak přidáme kečup a kukuřici
6. Azu dle potřeby zahustíme solamylem a podáváme například s rýží nebo těstovinami.

Doporučení:

Zahuštění můžeme provést tak, že do 0,2 l studené vody rozmícháme hladkou mouku 3-4 lžíce a potom celý obsah vlijeme do horké omáčky. Musíme dobře promíchat a cca 10 minut povařit!

Poznámka:

Tento recept lze použít v podstatě i s masem vepřovým (vepřová plec) či s kousky vykostěných kuřecích nožek. Chuť je jiná, ale také to nemá chybu a ještě ušetříte na ingrediencích. Také kukuřici můžete nahradit kostičkami sterilovaného okurku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy