REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Azu po tatarsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce marinované hovězí roštěnky nakrájené na proužky a připravené minutkově podle starého ruského receptu.


Ingredience:
500 ghovězí roštěnky
2 lžícekečupu
2 dlvývaru
4 kskuličky nového koření
2 kskyselé okurky
1 ksbobkový list
1 kscibule
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnou odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky, ty nakrájíme na nudličky, střenkou nože lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet
2. Na rozpálený olej přidáme nakrájenou cibuli a proužky masa a za stálého míchání osmahneme ze všech stran
3. Směs na pánvičce zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do měkka, ale jen chvíli, stačí 10-15 minut
4. Sundáme pokličku, vyndáme koření, pokrm lehce zaprášíme moukou, přidáme kečup, nasekané okurky, promícháme a prohřejeme
5. Azu podáváme s rýží nebo hranolky.

Doporučení:

Azu můžeme zahustit, nejlépe moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy