Krátce marinované hovězí roštěnky nakrájené na proužky a připravené minutkově podle starého ruského receptu.
Ingredience:
500 g | hovězí roštěnky |
2 lžíce | kečupu |
2 dl | vývaru |
4 ks | kuličky nového koření |
2 ks | kyselé okurky |
1 ks | bobkový list |
1 ks | cibule |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnou odblaníme, opláchneme a nakrájíme na plátky, ty nakrájíme na nudličky, střenkou nože lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet
2. Na rozpálený olej přidáme nakrájenou cibuli a proužky masa a za stálého míchání osmahneme ze všech stran
3. Směs na pánvičce zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do měkka, ale jen chvíli, stačí 10-15 minut
4. Sundáme pokličku, vyndáme koření, pokrm lehce zaprášíme moukou, přidáme kečup, nasekané okurky, promícháme a prohřejeme
5. Azu podáváme s rýží nebo hranolky.
Azu můžeme zahustit, nejlépe moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.