REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra Stroganov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Variace na klasické hovězí Stroganov, ovšem připravené z na nudličky nakrájených vepřových jater, na cibulce zprudka opečených, zakápnutých worcesterskou omáčkou, zalitých zakysanou smetanou, nakonec chvíli podušených.


Ingredience:
500 gvepřových jater
1 dlkysané smetany
1 kscibule
worcesterská omáčka
hladká mouka
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Játra opláchneme ,odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky
2. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme nudličky jater, prudce opečeme
3. Játra zaprášíme hladkou moukou, přilijeme kysanou smetanu, zakápneme worchestrem a krátce podusíme
4. Na závěr pokrm osolíme, podáváme například s rýží nebo bramborem, na talíři posypeme petrželkou.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy