REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledvinky na ruský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ledvinky podušené spolu se zeleninou ve vývaru z vepřového masa a kostí, ochucené zakysanou smetanou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gledvinek
200 gkysané smetany
100 gslaniny
2 lžícekečupu
0,5 lvývaru z vepřového masa a kostí
4 ksstroužky česneku
2 kssladkokyselé okurky
2 kscibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Ledvinky odblaníme, pokrájíme na kousky a důkladně propláchneme
2. Pokrájíme slaninu, necháme ji roztavit, přidáme pokrájenou cibuli, petržel a mrkev, vše zprudka orestujeme
3. Vložíme nakrájené ledvinky, zalijeme je 0,5 l vepřového vývaru, přidáme bobkový list a dusíme cca 30 minut, až změknou 4. Nakonec do omáčky přidáme pokrájené okurky, kečup, česnek, ztlumíme oheň a vlijeme kysanou smetanu
5. Ledvinky ochutíme pepřem a solí, zamícháme a můžeme servírovat.

Doporučení:

V Rusku se tento pokrm podává s vařenými bramborami, výborný je i s rýží.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy